Блог

Зона на НЕ комфорт

10-23-2015 | Елитбук екип

Ако промяната е удобна, всеки щеше да промени живота си. Нямаше да има нещастие и всеки би живял живота на мечтите си. За съжаление, промяната не се случва по този начин. Тя често е смущаваща или направо страшна.

Причината, поради която промяната е толкова трудна, е защото тя изисква от нас да излезем извън нашата „зона на комфорт“. Това е мястото, на което ние удобно сме се настанили. Ще разберете, че вашата „зона на комфорт“ е положителна, ако сте доволни от живота си. Ако се събуждате развълнувани да започнете деня си и заспивате, чувствайки се напълно удовлетворени и изпълнени, ако сте от тези хора, то тази статия не е за вас.

Ако събуждайки се, не изпитвате ентусиазъм да изживеете живота си, това означава, че вашата комфортна зона има нужда от разтърсване. Единственият начин да направите това, е да разберете какво бихте искали да се промени в живота ви и да започнете с първите стъпки, които ще ви отведат по-близо до целта.

Това е.

Простичко, но не и удобно.

Ако нещо е удобно за вас, значи че е във вашата зона на комфорт, а ако едно действие е комфортно, то вие не създавате нови резултати.

Не липсват хора на тази планета, които искат да създадат промяна. Но твърде много са останали с впечатлението, че има начин за създаване на позитивна промяна, без всъщност да се промени нещо в живота им.

Звучи глупаво, като го четете, но се замислете. Колко пъти сте си мислили: „Бих се радвал да напусна работата си и обиколя света един ден.“ или „Бих се радвал, ако някой ден напиша книга.“ или си представяте някакъв друг невероятен сценарий? Фактът е, че никога няма да се събудите един ден и да си кажете: „Днес е чудесен ден да напусна работата си!“ или „Нямам какво друго да правя в момента, ще седна да напиша тази книга.“

Допълнителното време няма да дойде, вие създавате времето. Допълнителната енергия, която ви е необходима, за да отидете до фитнеса, няма магически да падне в скута ви. Изисква се отговорност и дълбоко желание за промяната, за да създадете в действителност живота, за който копнеете.

Ето защо има толкова хора, които се примиряват с техните неудовлетворени животи. Примирението е лесна работа! Не се изисква усилие, за да си останеш същият. Нужни са три неща за промяната:

1.Визия

Създайте ясно изображение в главата си на живота, който искате да преживеете. Нарисувайте подробна, детайлна картина в съзнанието си. Почувствайте какво би било, ако постигнете целта си. Обърнете внимание – чувствайте се свободни да „достигнете звездите“ докато визуализирате живота, който искате, но запомнете, че колкото по-големи са мечтите, толкова повече промени ще са нужни, за да ги сбъднете. Представете си го като карта, Вие се намирате в точка „А“, а точка „Б“ е на съседната улица - това създава по-малко напрежение, отколкото ако точка „Б“ беше на 3000 км. разстояние.

За тези, за които е необичайно да правят големи промени в живота си или са склонни към само-саботаж, визуализирайте по-малка, по-реалистична цел за себе си. По този начин ще изградите самочувствие и в крайна сметка ще имате повече умения, за да направите големи промени за по-малък период от време.

2. Гъвкавост (не буквално)

Бъдете готови да размествате графика си, да сменяте умствената си нагласа и поведенчески модели и да се освобождавате от емоционални блокажи. Колкото по-инати и корави сте, толкова по-малко склонни сте да се адаптирате към промените, които искате да направите. Бъдете с отворено съзнание. Освободете се от нуждата да предвиждате живота си, докато разклащате ежедневието си.

3. Отдаденост

Обещавам ви, ще преминете през един куп неща, докато създавате тази промяна. Семейството и приятелите ви може да се опитат да ви възпрат, ще си измислите поне един милион извинения, за да не започнете, може да се разболеете (това ми се случваше ВСЕКИ път, когато се опитвах да направя голяма промяна в живота си, докато не осъзнах, че това е съпротивата в мен), фитнесът може да затвори за една година (също ми се е случвало), шефът ви може да започне да ви дава допълнително работа, за да стане почти невъзможно да имате време, за да започнете промяната, която се опитвате да направите. Всичко това са примери за само-саботаж.

Това ЩЕ се случи под една или друга форма. Така че се подгответе и когато се случи, се подсетете за тази статия. Запомнете, че само-саботажът означава, че част от вас се страхува да се промени. Понякога дори ще изглежда така, че цялата Вселена се опитва да ви каже да си останете същите. Не е Вселената, Вие сте! Бъдете силни. Отдайте се на промяната. Единствено страхът е застанал на пътя ви. Докато вашата страст надделява над страха ви, вие ще продължавате да вървите по пътя си.

Осъществяването на положителни промени в живота ви е изключително възнаграждаващо преживяване. Винаги има нещо, което да научите от всяка промяна, която правите. Бъдете готови да се разширите, да смените средата, да промените менталното и емоционалното си състояние, а и за цял куп други нови резултати, които ще дойдат по пътя. Силата да промените Вашата реалност е във Вашите ръце. Осъзнайте я и създайте живота, за който копнеете. Започнете още от  днес!

Източник: http://www.collective-evolution.com