Блог

Привличане или просто любезност? Сигналите на тялото при флирт.

04-23-2015 | Елитбук екип

Посланията на тялото – можем ли да ги разчитаме ясно при флирт? Всеки иска да притежава този талант.  Обектът на нашия интерес заинтересован ли е? Или по-скоро дистанциран и не желае да го доближаваме? Намира ли ме той за атрактивна или просто за приятна? Ще откликне ли тя позитивно, ако я поканя на вечеря, или ще измисли оправдание?

Ако можем правилно да четем езика на тялото, ще сме много по-сигурни в нашите действия. От друга страна – ще си спестяваме редица разочарования.

Нека обърнем внимание на мъжете. Как е препоръчително да подхождат към дамите?

Нека първо изясним една истина. В 80% от случаите инициативата е при жената. Тя започва флирта, макар и по един по-мек, индиректен начин – чрез погледа. Заинтересованата жена отправя няколко погледа подред към обекта на нейния интерес, след което бързо отклонява очи.  Ако мъжът улови такива погледи, то той трябва да предприеме следващата крачка.

Но внимание, мъже! В опита си да бъдете активни, понякога сте твърде нетърпеливи и директни към дамата. В такъв случай жените са далеч по-склонни да се отдръпнат. Ще го разпознаете по това, че слагат ръцете пред тялото си в защитна позиция, рядко срещат погледа ви, все по-рядко ви подаряват усмивката си.

Пътят към сърцето й е заобиколен! Дайте си време и не я „нападайте” директно. Не искайте от нея бързи отговори и решения. Как да дадете правилните знаци със своето тяло? Гледайте я по-често в очите и насочете торса си директно към нея. Задържайте фокуса си върху нея повече, отколкото върху други хора в стаята. Нека тя чувства вниманието, но без то да е агресивно. Когато я поглеждате, дърпайте често веждите нагоре. Това сигнализира отвореност, а жените ценят именно такъв тип отношение.

Кои са класическите мъжки сигнали, когато се чувстват привлечени от дамата?

Набележат ли своя обект, мъжете заемат повече пространство. Сякаш искат да станат по-широки и високи, за да демонстрират суверинитет. Те насочват торса си към желаната дама и е много вероятно да отправят мними „почистващи” сигнали: да отстраняват малки боклучета от рамото или косата на момичето. Също така прокарват пръсти през косата си, опитват се да изглеждат лежерно облегнати на бара, оплитат единия крак около глезена на другия, и пъхат уж небрежно ръка в джоба на панталона.

Не желаеш вече краткотрайни връзки? Търсиш нещо истинско? Потърси партньор по сходство на интересите тук.

Но отново внимание! Не прекалявайте и с позата тип „Аз съм много готин и небрежен”. Жените по природа по-добре успяват да уловят интереса и безразличието. И ако тя усети, че прекомерно демонстрирате безразличие, това също може да охлади симпатиите й. 

А как стоят нещата при дамите? Има ли определена стойка или жест, които сигнализират сигурен интерес?

В първите минути на разговора жените се напасват по-силно спрямо езика на тялото на мъжа. Ясни сигнали са неволно показване на шията, чести докосвания в областта на лицето, косата и ръцете, както и суетенето и приглаждането на дрехите. Те също така накланят горната част на тялото напред. Заинтересованата жена се смее повече , когато е около мъжа, често си играе с косата и я замята назад. Върти пръсти около бижутата си. Зениците й се разширяват, тя мига по-често с мигли и използва възклицания като „Ооо, ааа, наистина ли...” Тя се издължава нагоре и може да подпре ръка на ханша си, за да привлече внимание към своите женски форми.

Но как да разберем дали става дума за обикновена симпатия или за нещо повече?

 

Ключово тук е да различаваме между искрените усмивки, и тези които дамите дават просто от любезност. Усмивката, която бързо изчезва, сигнализира недостатъчен интерес. Същото важи, когато само краищата на устата се повдигат, но очите остават незасегнати от усмивката. Когато очите се присвиват в краищата и сияят – тогава вече можем да се надяваме на нещо повече.

Ясни сигнали за липса на интерес:

  • -Торсът е извърнат в посока, различна на мъжа
  • -Тя използва ръката си като бариера между нея и него
  • -Пръстите на краката са насочени в друга посока, сякаш чака възможност да „избяга”
  • -Често отправя поглед настрани, към други хора
  • -Езикът често се приплъзва напред, между устните
  • -Защитни значи с пръстите на ръцете и др.
  •  
Търсиш интелигентни хора на твоето ниво? Стани част от елитната ни група. Без успешен флирт няма да има успешна среща.

Но дойде ли тя – как да се държим? Да се ръкостискаме или прегърнем? Как да разберем какви са очакванията на другия?

Това зависи от начина, по който сме се запознали. Ако това се е случило в по-формална или бизнес среда, ръкостискането при първата среща е за препоръчване. Ако сме имали по-задълбочен или неформален контакт, докосване по горната част на ръката, както и кратки целувки по бузите, са изцяло приемливи.

Най-доброто правило за такива ситуации: опитайте се да усетите другия, да влезете в синхрон с него. Често просто знаем инстинктивно какво е най-правилното поведение. Най-ценната препоръка понякога е: не мислете прекалено много преди срещата. Не изграждайте прекалено големи и твърде конкретни очаквания. Те са сред най-честите причини за разочарование. Оставете се животът да ви поднесе приятни изненади. Понякога най-хубавите неща са тези, които не планираме...