Блог

Повдигнете увереността си!

01-28-2016 | Елитбук екип

Повдигнете увереността си!

След една вечер на откровени и задълбочени разговори с моите незаменими приятелки, реших да ви споделя няколко съвета, истории, подметки или както искате ги наречете; начини за повдигане на самоувереността в себе си. Всеки човек има моменти, когато се чувства зле, отпаднал психически, физически; невярващ в себе си и способностите си вследствие на….каквото и да е – раздяла с близък човек, липса на късмет във всички начинания, всекидневни спънки, от лошото време, а понякога дори просто ей така, без съществена причина. Та, ако имате малко нужда да повдигнете духа си, разгледайте нашите предложения, решения и съвети как да повдигнете самоувереността си.

Доброволец

Доброволчеството може да осигури здравословен и много добър тласък на вашето самочувствие, самоуважение и удовлетвореност от живота. Помислете за помагане в приют за животни, да давате уроци на деца или пък да помагате в местната болница. Ако не разполагате с време да работите като доброволец, може да направите малко дарение. Не е задължително да бъде точно пари – дрехи, лекарства, уреди, книги също биха били невероятен жест.

Направете едно добро дело

Случайни жестове на доброта могат да направят света доста по-добро място. Изпратете благодарствена картичка, изпечете една тава сладки за вашите колеги, направете комплимент на някого, с когото обикновено не разговаряте. Дори и най-малкият жест може да има огромно влияние върху настроението на околните, така и на вашето.

Облечете се за успех

Дрехите могат да имат значително въздействие върху самочувствието. Хората, които се обличат за успех всъщност мислят за себе си като по-успешни. Ще се почувствате успешни и представителни, и готови да се изправите срещу света. Това разбира се, не означава да обличате нови и скъпи дрехи всеки ден. Просто едни токчета и любимото ви червило също биха могли да свършат чудеса.

Elitebook - Тук ще създадете нови контакти, с хора, които имат вашите възгледи и интереси!

Подсилете се със знания

Колкото повече знаеш, толкова по-силен си. Личните постижения и ценни умения повдигат самочувствието, така че да научавате нещо ново всеки ден ще ви помогне за повишаването на положителни мисли за себе си. Започнете някакъв нов курс, започнете да учите нов език, ново умение … колкото повече знаеш, за толкова повече неща ще бъдеш компетентен да говориш.

Спорт

Какъвто и да е, когато и да е, дори и с по 20 минути упражнения сутрин преди кафето, ще усетите промяна на нагласата си. Не само, че ще се отрази положително върху здравето ви, а и всичко, с което се заемете през деня, ще е по-позитивно и ще сте по-уверени, че можете да се справите.

Колкото повече обичаш решенията си, толкова по-малко ще имаш нужда другите да ги одобряват. 

Хранете се правилно

Честно казано, аз малко не вярвах в това, докато не го пробвах. Осигуряване на добра диета се състои от наличието на хранителни продукти с витамини, минерали и добри мазнини. Това е най-добрият начин да си помогнете да повишите настроението си и да се чувствате по-уверени в себе си. Храни, богати на витамин D, B и селен са показали, че са свързани с наличието на по-добро настроение.

Разчистете около вас

Започнете с разчистването и организирането на едно малко нещо на седмица, като например почистването на чантата ви или пък някое чекмедже от бюрото ви. Друго предложение е да отворите тефтера си и да намерите нещо, което отлагате да свършите от доста време. Направете го. Отговаряйки за разни малки неща, може да има голямо влияние за това как се чувствате като сте отговорни за нещо.

Благодарност

Всеки ден, сутрин докато пиете кафето си или пък вечер преди да заспите, отворете любимия си тефтер или просто вземете един лист хартия и напишете 5 неща, за които сте благодарни. От днешния ден, от вчерашния ден или просто константни неща. Каквото и да е. Закачете си ги на хладилника, сложете си ги на нощното шкафче или където решите, че ще ги виждате по-често. Това е един страхотен трик да не забравяте за хубавите неща в живота си, който веднага довежда и до повдигане на самочувствието и самооценката.

Приемайте комплименти

… и правете комплименти на себе си! Разпознавайте всекидневно личните си постижения и ги отпразнувайте.

Източник: Диана Недева / ddspaceblog.wordpress.com