Блог

Как изглежда „идеалната” любов днес?

02-12-2015 | Елитбук екип

Как изглежда „идеалната” любов днес?

Добре познатите фрази...  „Любов от пръв поглед“ или „Между тях има химия“. Сценария на романтични филми, приказки от любовни разкази. Често съвпадат с перфектната фантазия в главите ни. Фантазията за това как трябва да се случват нещата.


И когато не можем да опишем връзката си по този начин, смятаме, че не е успешна. Губим надежда и дори започваме да се обвиняваме, че не правим нещата, както трябва.

 

Любовта в миналото...
Преди много години връзките са се базирали главно на външния вид. Стегнато дупе, красиви бедра и сочни устни -  за жените. Това са признаците за плодовитост и добри гени. Големи мускили, здрави ръце и тайнствен поглед -  за мъжете. Гаранция за сила и защита на дома. Образът на спасителя.  Основен ориентир за откриването на правилния човек за възпроизвеждане и продължение на човешкия род. Малко първично, нали?

По пътя на съвременната любов...

В наши дни ставаме свидетели на нов вид взаимоотношения. Можем да ги наречем креативни. При тях е важно съвместното изграждане и споделяне на чувствата. Не става дума просто да плодовитост и устойчив общ дом. Търсим много повече от разбирателство в ежедневието. От пълноценната връзка очакваме да създаде свят за двама, в което всеки се чувства комфортно да сподели своите мисли и усещания.

Ако още очаквате принца на бял кон или жената на живота си, продължавайте с четенето.

Кои са първите 3 предпоставки за зряла и успешна връзка днес?

Тези, които ще задоволяват цялата ви личност, а не просто тялото или устройството на дома?

 

1.      В търсене на „сродната душа“

Често се случва мъж на бара да има всички външни характеристики - достойни, за да си тръгнеш с него тази нощ. Но ти сама вече знаеш, че за дълготрайна връзка се нуждаеш от повече – неговите ценности, поглед върху живота. Нека го кажем по-точно – важно е да има съвместимост и връзка на ниво душевност. Понякога най-атрактивния партньор на външен вид за нас, може да се окаже неподходящ. За жените е особено лесно да интегрират това и бързо го разбират. Те по-лесно могат да усетят привличане към партньор, който не ги е впечатлил с физика на пръв поглед, но е „грабнал” ума и душата им.

При мъжете този въпрос стои малко по-различно... но това е тема на следваща статия J

2.      Изграждане на свещена връзка

В една дълбока връзка е важно да действаме от сърцето. Да резличаваме неговия глас от този на логиката. Ако послушаме вътрешния си глас, ще знаем как да предразположим човека до нас да се отвори. И бъде точно такъв, какъвто е. Ще разберем, че няма да е необходимо да променяме партньора си по какъвто и да било начин, за да се чувстваме самите ние добре. Напротив, ще съдаваме среда, в която той да израства, а ние ще стоим до него, подкрепяйки го в този важен път.

3.      Кой ще доминира?

При създаването на щастливи взаимоотношения, партньорите не демонстрират слабост. Но това не значи, че налагат сила върху другия, с цел да покажат надмощие. Често дори истинската сила е в това да се покажем уязвими в чувствата и подкрепата си. Да сме силни във връзката значи да търсим позитивни методи. Тези, които карат другия да се чувства добре, окрилен. С които да окуражаваме себе и своята половинка.

Това на пръв поглед очевидно условие за здрава връзка, често бива пренебрегвано. Помислете кога за последно истински окуражихте партньора си?  Ако е минало известно време, не отлагайте. Подкрепете човека до вас сега, нека той види колко държите на всичко, с което се е захванал. Нека види как неговия успех е, и ваш!