Блог

10 черти на уверената личност

05-04-2015 | Елитбук екип

Уверени, категорични, непоколебими... Все неща, които искаме да бъдем. А ще ни повярвате ли, ако ви кажем, че можете да станете такива още сега? Смели в решенията си и взаимоотношенията с противоположния пол? Можете!

Истинската увереност е нещо, с което се раждаме. Но в течение на детските и тинейджърските ни години започваме да увеличаваме, или пък губим – според преживяното в дадената сфера.

Увереността е пътешествие, по което вървим с всяко решение, което взимаме. Взимайки решения на база вътрешната сила и глас, ние живеем живота, за който сме родени. Което на свой ред ни прави още по-силни.

Вижте десетте черти, които отличават уверената личност.

Ако не се откриете в някоя от тях – знаете къде да насочите усилия, за да си върнете своята вродена вътрешна сила:

Уверената личност поема отговорност за своя живот
Уверената личност се учи и израства във всеки един момент. Тя се изправя срещу страхове и рани и е готова да ги лекува. Защото знае, че ако бъдат задържани, ще бъдат пресъздавани отново и отново. Уверената личност не се спира пред ограничаващи убеждения. Разпознава ги и ги надраства, измествайки ги с нови вярвания. Знае, че само и само от нея зависи да определи посоката на живота си. Готова е да се пребори с нездравословните модели, които й пречат да се разгръща.

Съвет: Осъзнавайте, когато действате, провокирани от страха, от ограничено вярване или чуждо желание. Предизвиквайте себе си в правенето на избор всеки ден. Намерете подкрепата и правилните средства, от които се нуждаете. Които ви помагат да израствате в това. Дори да ви се струва невъзможно в началото – веднъж щом го направите, ще усетите ясно собствената си сила.

Искаш ли да създадеш среда от повече уверени и успели хора? Ще ги откриеш тук.

Уверената личност има свои собствени правила

Уверената личност знае, че е авторът на своите преживявания. Че както провалите, така и успехът са изцяло в нейни ръце Тя е готова да отстоява своя път и начин, дори да предизвиква несъгласие у другите. За нея най-важното е да бъде в синхрон със собствения си инстинкт.

Съвет: Разберете кой искате да бъдете и какво искате да създадете на този свят. Вие трябва да знаете, че сте достойни да имате всяко свое желание. Трябва да знаете, че ваше право по рождение е да живеете в просперитет, отлично здраве и безкрайна любов. Ваше право е да живеете в свободен, мирен и процъфтяващ свят. Вие имате всичко необходимо за тази цел, стига да го повярвате.

Уверената личност награждава себе си

Уверената личност почита себе си и инвестира в своето развитие. Тя обича да се награждава за добре свършени дела. Тя оценява своето тяло и се грижи за него.

Съвет: Вие сте благородни. Вашето тяло е чудо. Имате прекрасна физическа красота. Бъдете горди, че сте такива, каквито сте.Станете, погледнете себе си в огледалото – благодарете си и се обичайте. Почитайте тялото си, взимайки положителни решения, които да подхранват неговата жизненост.

Яжте храната, която ви кара да се чувствате енергични, мощни и заредени.
Прекарвайте време сред природата. Подарявайте си покой, когато чувствате умора. Подарявайте си хубави изживявания, които ви карат да се чувствате живи. Правете си комплименти и благодарете на другите, когато ви правят такива. Демонстрирайте любов и уважение към всяко ваше решение.

Уверената личност слуша вътрешния си глас

Уверената личност слуша, говори и действа от името на вътрешното си знание и сила. Тя се доверява на интуицията и не се страхува да я притежава.

Тази личност е убедена в своите знания. Между личността, сърцето и тялото съществува постоянна комуникация. Човекът, който притежава увереност, усеща разликата между правилното и грешното инстинктивно. Не се налага да води изтощителни вътрешни диалози. Знае, че вътрешният глас го насочва към правилната преценка на ситуацията.

Съвет: Вслушвайте се в своя вътрешен компас, който да ви насочи към правилното използване на вашето време и енергия. Вярвай на интуицията и посланията на тялото си. Когато то ви кара да се чувствате отворени, ентусиазирани, вдъхновени – действайте. Ако това, което правите ви кара да се затваряте в себе си или да се чувствате като подизпълнители - това е знак, че е време за промяна.

Хора, които имат същите ценности и възгледи като теб? Образовани и интересни хора, с които си струва да се запознаеш тук.

Уверената личност оценява страстите си

Тя цени страстите си и структурира живота си върху тях. Уверените хора знаят, че трябва да живеят вдъхновяващ и сочен живот. Осъзнали са, че само от тях зависи създаването на подобен живот.

Съвет: Действайте винаги в посока на това, което обичате. През цялото време. Без никакви извинения и без угризения. Във всичко – работа, хобита, връзки. Вашият живот трябва да бъде отражение на вашите страсти, ценности и цели. Бъдете търпеливи, защото това е един непрекъснат и развиващ се процес.

Вярвайте, че най-истинската ви мисия и цел на тази земя е тази, обвързана с най-големите ви страсти. Не позволявайте на друг да ви убеди в противното. Вярвайте, че Вселената ви подкрепя в преследването на радостта, а вие абсолютно заслужавате тази подкрепа. Споделяйте вашите страсти таланти със света. Те са най-големите ви подаръци и принос към планетата.

Колко уверени сме по природа? Къде се крие силата, която предизвиква това качество в нас?
Как бихме могли да го развием? Продължаваме с втора част от „5 черти на уверената личност“.

Понякога взаимоотношенията със самите нас са най-голямото предизвикателство. Те се оказват по-трудни от успешната комуникация с околните. Знаейки каква точно е нашата мисия, ще знаем как да общуваме със собствения си дух. А създавайки вътрешна хармония, изграждаме силни връзки и с останалите.

Изграждане на силни връзки

Как да постигнем тази реалност за нас самите?

Уверената личност се обгражда с висококачествени хора, които подкрепят нейните цели.

Съвет: Ние учим другите как да се държат с нас. Ние преценяваме до каква степен да ги допуснем в живота си. Избирайте взаимоотношения, които засилват вашата радост, поддържат вашата свобода и развиват вътрешната ви сила. Избирайте хора, които ви показват, че всичко е възможно, вместо които държат постоянно да ви „връщат към реалността”.

Уверената личност стои зад своите вярвания

Тази личност стои твърдо зад своите вярвания. Нейните действия са в хармония с това, което говори на думи. А начинът на живот е показателен за основната й кауза.

Съвет: Често ставаме жертви на обстоятелствата и точно това са моментите, в които трябва да застанем зад нашите вярвания. Не винаги е лесно. Но говорейки нашата истина и поставайки нашите границите, ние защитите своите ценности. Това са моментите, когато генерираме най-много вътрешна сила. Това могат малцина. На пръв поглед звучи като ограничение... Но всъщност това е най-голямата свобода. Свободата да определяме собствените си правила, дори когато реалността привидно е против нас.

Търсиш точно такава среда? Потърси тук – хора с високо ниво, обширни интереси и силен характер.

Правилен отговор на страха

Уверената личност е смела, но не безразсъдно безстрашна. Всеки път, когато усетите страх – знайте, че това всъщност е ясен знак за действие. Това е знак от вътрешния ви глас, че можете да преодолеете самите себе си във важна за вас сфера.

Съвет: Иска се кураж, за да надскочите себе си и своите лични граници. Иска се кураж, за да прогресирате и надвиете ваши и чужди очаквания. Никой не дава предварителни гаранции за успех. Изисква се смелост, за да се сблъскате със собствената си сянка, за да предприемете рискове, да вършите неща сами или просто да помолите за помощ.

Уверената личност подкрепя другите

Ние ставаме по-силни и уверени, когато се подкрепяме взаимно. Общоприета илюзия е, че нечий друг успех, знания и възможности са конкуренция или заплаха за личния ни прогрес.

Запомнете - ревността идва от чувството за липса, която е илюзия. Има достатъчно време и пространство за всеки един човек на тази планета. Ние сме уникални във всяко едно отношение, всеки има свой блясък. И никой друг не може да замени нашите индивидуални подаръци, красота и качества.

Съвет: Често ревността, изпитвана към чужди хора и качества, е породена от това, което виждаме в тях - нашето собствено Аз. Другият е отражение на нещо, което ние притежаваме. Ако случайно изпитате ревност към нещо непознато за вас, бъдете благодарни. Възползвайте се от срещата с човека, който е породил това чувство.В него ще откриете още нещо, в което сами вие сте добри, но просто не сте го знаели.

Помогнете на другия да развие пълния си потенциал, помогнете му да блесне. Колкото повече засилвате неговата светлина, толкова повече блестите и вие. Не забравяйте, че заедно сме много по-силни.

Много от тези хора са силни в професията, но още търсят своята половинка. Разгледай техните профили тук.

Уверената личност си доставя удоволствия

Тази личност знае, че е достойна и родена за безгранични удоволствие във всички аспекти на живота. Такива хора изпитват радост от вкусната храна, тялото си, хубава книга, красива дреха, приятна разходка, залез, дори усещайки самата си чувственост. Уверените личности избират отношения, подхранващи удоволствията и радостите в живота.

Съвет: Осъзнайте, че сте готови да получавате от живота още сега. Намерете начини за увеличаване капацитета на преживявания и удоволствия. И без оправдания – където има желание, има и път.

Автор: Роси Георгиева